via communicatie naar verandering

Workshop ‘Communicatieadviseur als procesbegeleider’

Op 6 oktober jl. verzorgde Nancy van der Vin van Filtercommunicatie een workshop over procesbegeleiding tijdens #CommunicatieBreak. Zo’n 25 communicatieadviseurs bogen zich over de vraag wat procesbegeleiding is en wat het van je vraagt om groepen te begeleiden in de context van veranderingsprocessen. Eerst werd aan de hand van de kleurenleer van De Caluwe en Vermaak verkend welke perspectieven zich in organisaties kunnen voordoen en hoe dit in groepen een rol kan spelen. Vervolgens werd aan de hand van kleine stukjes theorie over persoons-en groepsdynamica een kader geschetst dat helpt om te leren kijken naar groepsgedrag. Tot slot werd er geoefend met zowel het begeleiden van een groep, het analyseren van de processen die zich voordoen en het bespreken van mogelijke interventies.

Zou je zelf een keer deel willen nemen aan een workshop over procesbegeleiding? Of zou je met collega’s jullie rol in veranderingsprocessen willen verdiepen? Neem contact op met nancy@filtercommunicatie.nl

Nancy van der VinDit artikel is geschreven door: Nancy van der Vin (66 Posts)

Filtercommunicatie wordt geleid door Nancy van der Vin (1964), een ervaren, breed inzetbare organisatieadviseur én communicatiemanager. Gespecialiseerd in communicatie bij veranderingsprocessen en reorganisaties. Een snelle denker die gemakkelijk schakelt: tussen strategie, beleid en uitvoering; tussen organisatie en communicatie. Taalgevoelige analytica die goed op koers blijft in een complexe omgeving met tegengestelde belangen. Denker én doener. Uitgebreide ervaring bij: rijks- en gemeentelijke overheden zoals politie, Belastingdienst, Douane, brancheverenigingen en gemeenten, (geestelijke) gezondheidszorg, en zakelijk dienstverlening. Enthousiast, betrokken, sociaal en overtuigend. Near native in de Engelse taal, in woord en geschrift.