via communicatie naar verandering

Masterclass verandering en communicatie start op 5 oktober 2018

Wil je meer weten over de rol van communicatie bij organisatieverandering? Wil je denken en doen? Schrijf je dan in voor deze masterclass in vier delen. De masterclass verandering en communicatie start in oktober 2018. 

Verandercommunicatie
Het begrip ‘verandercommunicatie’ zegt het al: er is speciale communicatiedeskundigheid nodig om organisatieveranderingen te ondersteunen en begeleiden. Als je in het (interne) communicatievak of als HR-advsieur werkzaam bent, zal je dit kunnen beamen. Als specialist in ‘de communicatie van verandering’ deel ik graag de kennis en ervaring die ik de afgelopen 10 jaar heb opgedaan, als veranderkundige, verander ‘manager’ (is verandering wel te managen?) en communicatieadviseur.

Kennis over verandering en communicatie
De masterclass bestaat uit 4 dagdelen en is door mij georganiseerd omdat ik merk dat er veel behoefte is aan de verdieping van veranderkundige communicatiekennis bij communicatieprofessionals, bestuursondersteuners, HR-adviseurs, organisatieadviseurs en projectleiders. Om jouw eigen vraagstukken centraal te kunnen stellen in de bijeenkomsten, werken we met groepen tot maximaal 10 personen.

Programma masterclass
Het aantal deelnemers aan de masterclass is tussen de zes en tien. Er is ruimte voor eigen casuïstiek, er is veel interactiviteit, maar er zit ook lekker veel nieuwe kennis in het programma. Reken op 1 uur voorbereidingstijd per bijeenkomst. Onderwerpen die in de bijeenkomsten aan de orde komen:

 • verandervisies
 • soorten veranderingen, de kenmerken van de organisatie en de gevolgen voor de communicatieaanpak
 • kijken naar en duiden van (organisatie)gedrag en werkingsmechanismen
 • leren denken in communicatieprocessen, interventies en veranderen in ‘het hier en nu’
 • het veranderverhaal
 • relatie tussen veranderstrategie en communicatiestrategie
 • kiezen voor  interventies en communicatiemiddelen
 • de rol van de adviseur/professional: jij als ‘lopende interventie’

Inschrijving
Ben je geïnteresseerd in interne communicatie? Staat jouw organisatie aan de vooravond van een (volgend) veranderingsproces? Wil je denken en doen?  Heb je behoefte aan inspiratie en nieuwe gezichtspunten? Schrijf je dan in via het contactformulier hieronder of via  info@filtercommunicatie.nl onder vermelding van ‘masterclass september 2018’! De definitieve data zijn:

 • vrijdag 5/10   van 9.30 tot 12.30
 • vrijdag 12/10 van 9.30 tot 12.30
 • vrijdag 2/11    van 9.30 tot 12.30
 • vrijdag 9/11    van 9.30 tot 12.30

Kosten
De kosten voor de masterclass zijn €900,00 exclusief BTW (inclusief BTW €1089), inclusief koffie en thee (geen lunch). De masterclass wordt gegeven in Veenendaal, Nieuweweg-Noord 255.

Contactformulier

Nancy van der VinDit artikel is geschreven door: Nancy van der Vin (66 Posts)

Filtercommunicatie wordt geleid door Nancy van der Vin (1964), een ervaren, breed inzetbare organisatieadviseur én communicatiemanager. Gespecialiseerd in communicatie bij veranderingsprocessen en reorganisaties. Een snelle denker die gemakkelijk schakelt: tussen strategie, beleid en uitvoering; tussen organisatie en communicatie. Taalgevoelige analytica die goed op koers blijft in een complexe omgeving met tegengestelde belangen. Denker én doener. Uitgebreide ervaring bij: rijks- en gemeentelijke overheden zoals politie, Belastingdienst, Douane, brancheverenigingen en gemeenten, (geestelijke) gezondheidszorg, en zakelijk dienstverlening. Enthousiast, betrokken, sociaal en overtuigend. Near native in de Engelse taal, in woord en geschrift.