via communicatie naar verandering

CommunicatieCollege ‘Genieten van weerstand’ op 11 maart 2013

Een college en debat over tegenspel, tegenmacht en tegenwerking met doctor in de Gedragswetenschappen Guido Rijnja en moderator Nancy van der Vin (veranderspecialist in interne- en externe communicatie van Filtercommunicatie).  Over onze kijk op weerstand en ons communicatieve handelen.

Terug in de collegebanken! Logeion nodigt dit jaar verschillende prominente vakgenoten uit om een college te verzorgen over een actueel vakinhoudelijk onderwerp. Guido Rijnja, communicatieadviseur bij de gemeente Rotterdam, verzorgt op 11 maart samen met Nancy van der Vin het tweede CommunicatieCollege met als onderwerp: Genieten van Weerstand.

Wie voor de overheid werkt of er als opdrachtgever mee te maken heeft, kan er bijna niet om heen. Onvermijdelijk is de kans dat belanghebbende burgers, ondernemers of instellingen tegenspel bieden. Het hoort erbij, en vaker dan je denkt is wat zich voordoet als weerstand ‘een wand van mogelijkheden’. Immers: zonder wrijving geen glans. Dat betoogt althans doctor in de Gedragswetenschappen Guido Rijnja in zijn proefschrift ‘Genieten van weerstand’ waarmee hij op 27 april 2012 promoveerde aan de Universiteit Twente. Op onbegrijpelijk beleid ontstaat weerstand. Hoe herken je jouw eigen kijk op weerstand? En welke strategieën heb je in huis als het gaat om communicatief handelen? En in plaats van beleid begrijpelijk maken, hoe maak je begrijpelijk beleid?

Toets in dit interactieve CommunicatieCollege jouw eigen omgang met weerstand en leer om ervan te genieten.

Datum: maandag 11 maart 2013, 15.00 – 17.15 uur
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam
Kosten: € 37,50 voor leden, € 18,75 voor Logeion Young Professionals en € 65,00 voor niet-leden (prijzen zijn exclusief btw)
Inschrijven: www.logeion.nl/bijeenkomsten/122435

Nancy van der VinDit artikel is geschreven door: Nancy van der Vin (66 Posts)

Filtercommunicatie wordt geleid door Nancy van der Vin (1964), een ervaren, breed inzetbare organisatieadviseur én communicatiemanager. Gespecialiseerd in communicatie bij veranderingsprocessen en reorganisaties. Een snelle denker die gemakkelijk schakelt: tussen strategie, beleid en uitvoering; tussen organisatie en communicatie. Taalgevoelige analytica die goed op koers blijft in een complexe omgeving met tegengestelde belangen. Denker én doener. Uitgebreide ervaring bij: rijks- en gemeentelijke overheden zoals politie, Belastingdienst, Douane, brancheverenigingen en gemeenten, (geestelijke) gezondheidszorg, en zakelijk dienstverlening. Enthousiast, betrokken, sociaal en overtuigend. Near native in de Engelse taal, in woord en geschrift.