via communicatie naar verandering

Is huisstijl kunst?

Een huisstijlontwerp kan dicht tegen de beeldende kunst aanschurken. Zo ontving Filtercommunicatie een bericht van Wim van Zon, galeriehouder en vertegenwoordiger van de Franse kunstenaar Olivier de Cayron in Nederland. Hij schreef het volgende: ‘Via een googlead kwam ik op jullie website. Ik vertegenwoordig de Franse kunstenaar Olivier de Cayron in Nederland. Hij gebruikt geperforeerd aluminium als een van de dragers in zijn werk. Omdat ik de analogie met jullie huisstijl opvallend vond, stuur ik jullie een paar beelden van zijn werk.’

Ontzettend leuk dat Wim de moeite nam ons te wijzen op de overeenkomsten tussen onze huisstijl en het werk van deze Franse kunstenaar die in 2010 ook op het North Sea Jazz festival te bewonderen was. Het is bovendien een compliment aan het adres van onze grafisch ontwerpster: Els Teunissen van Elsewise (www.elsewise.nl) uit Utrecht. Om het gelijk van Wim van Zon te beoordelen, kun je het werk Maryline Yannick bekijken. Wil je meer weten van Olivier de Cayron? Bezoek zijn – helaas gedateerde – website.

Nancy van der VinDit artikel is geschreven door: Nancy van der Vin (66 Posts)

Filtercommunicatie wordt geleid door Nancy van der Vin (1964), een ervaren, breed inzetbare organisatieadviseur én communicatiemanager. Gespecialiseerd in communicatie bij veranderingsprocessen en reorganisaties. Een snelle denker die gemakkelijk schakelt: tussen strategie, beleid en uitvoering; tussen organisatie en communicatie. Taalgevoelige analytica die goed op koers blijft in een complexe omgeving met tegengestelde belangen. Denker én doener. Uitgebreide ervaring bij: rijks- en gemeentelijke overheden zoals politie, Belastingdienst, Douane, brancheverenigingen en gemeenten, (geestelijke) gezondheidszorg, en zakelijk dienstverlening. Enthousiast, betrokken, sociaal en overtuigend. Near native in de Engelse taal, in woord en geschrift.